Лукашенка після зустрічі з путіним забрали до лікарні в критичному стані

Коментарi:

Білоруська опозиція не виключає, що його могли отруїти

Білоруський опозиційний політик Валерій Цепкало повідомив, що самопроголошеного президента Олександра Лукашенка госпіталізували після зустрічі з путіним у Москві. Він нібито перебуває у критичному стані.

Валерій Цепкало розповів, що Лукашенка госпіталізували. Він нібито перебуває у критичному стані.

"Для лікування Лукашенка у Москві залучили провідних фахівців. Проведено процедури з очищення крові, стан Лукашенка визнано нетранспортабельним. Організовані зусилля з порятунку білоруського диктатора мали на меті розвіяти спекуляції щодо нібито причетності Кремля до його отруєння. Незалежно від того, одужає він чи ні, лікарі попереджають про можливість рецидивів", – повідомив білоруський опозиціонер.

Валерій Цепкало закликав світову спільноту зробити усе можливе задля проведення у Білорусі чесних виборів.

Олександра Лукашенка помітили із забинтованою рукою на параді в Москві 9 травня. Після цього про його стан здоров'я почали ходити різні чутки. Дехто стверджував, що він захворів на коронавірус, інші – на іфекційно-алергічний міокардит.

68-річний Лукашенко 15 травня знову з’явився на публіці після майже тижневої відсутності.

Його поява з помітною пов’язкою на руці не розвіяла сумнівів тих, хто вважав, що він серйозно хворий або навіть, що його отруїли.

Останні появи Лукашенка на публіці були під час засідання Вищої євразійської ради у Москві 25 травня. Він виглядав таким собі здоровим. Там, крім іншого, стало відомо, що російську ядерну зброю вже почали переміщувати на територію Білорусі.

Дехто вважав, що саме Кремль намагався вбити путінського сатрапа, що перегукується з гіпотезами Цепкала.

У будь-якому випадку, білоруська опозиція хоче бути готовою на випадок, якщо диктатор не витримає.

До речі, 26 травня, коли на сайті мінського хокейного клубу «Динамо» з’явилось повідомлення про смерть Лукашенка

Тоді виявилось, що хакери зі спільноти Кіберпартизанів зламами офіційний сайт хокейного клубу. Хакери написали, що це перші некрологи за участі Лукашенка, а в майбутньому – будуть нові злами.