У Миколаєві поліція провели 12 обшуків на кладовищах, ритуальній конторі, у «трунних справ майстрів»

Коментарi:

Наживалися на чужому горі та крали бюджетні гроші.

Правоохоронці встановили, що працівники комунального підприємства з надання ритуальних послуг шахрайським шляхом крали бюджетні кошти.

Їх надавали для організації поховань незахищених верств населення, загиблих військовослужбовців та інших поховань. заволоділи бюджетними грошовими коштами.

22 травня задля виявлення та фіксації відомостей про обставини кримінального правопорушення, вилучення документації, яка може стати речовим доказом, працівники слідчого управління спільно з оперативниками карного розшуку та фахівцями кримінального аналізу за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення провели обшуки. Вони тривали на території комунального підприємства Миколаївської міської ради, кладовищах, що знаходяться на його балансі, та за місцями мешкання фігурантів.

Загалом, правоохоронці провели 12 санкціонованих обшуків.

- Вилучено бухгалтерську та іншу документацію для аналізу. Після слідчих дій та експертиз будуть прийняті процесуальні рішення стосовно всіх причетних до вчинення злочину осіб, – повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції України в Миколаївській області – начальник слідчого управління Едуард Соловйов.

Нині триває розслідування кримінального провадження розпочатого за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах абоорганізованою групою». Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївської області.