У приватну власність перепродали 10 соток ділянки державного урочища «Маяк» під Миколаєвом

Коментарi:

Прокурори вимагають визнати недійсним договір купівлі-продажу.

Окружна прокуратура міста Миколаєва звернулась до Корабельного районного суду з позовом до фізичних осіб про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні ділянкою лісогосподарського призначення площею 10 соток вартістю 1,3 млн гривень.

Прокурори вимагають визнати недійсним договір купівлі-продажу та зобов’язання власника повернути ділянку державі, яка їй і належить.

Раніше було доведено факт незаконного відведення Миколаївською міською радою у власність громадянину для індивідуального житлового будівництва на землі в урочищі «Маяк», яке належить Миколаївському лісовому господарству.

Проте громадянин, намагаючись уникнути майнової відповідальності за порушення закону, продав цю ділянку іншій особі.

Оскільки землі державного лісового фонду не можуть передаватись у приватну власність для індивідуального житлового будівництва, а їхній перепродаж є так само незаконним, прокурор звернувся до суду з позовом про визнання недійсним відповідного договору купівлі-продажу і зобов’язання повернути земельну ділянку державі.

Наразі суд відкрив провадження у цивільній справі, розгляд якої триває, повідомили в пресслужбі прокуратури Миколаївської області.