На Миколаївщині затримали "крота", який шпигував за авіацією ЗСУ та системами ППО

Коментарi:

Служба безпеки України у Миколаївській області затримала ворожого інформатора, який шпигував за переміщенням українських літаків та позиціями систем ППО.

Про це повідомляє СБУ.

Зазначається, що зловмисником виявився мешканець Криму, який у 2014 році підтримав окупантів та залишився на півострові. Там він отримав російський паспорт та добровільно став на військовий облік РФ.

Пізніше на чоловіка вийшов представник російської спецслужби із "пропозицією" щодо негласної співпраці. За вказівкою агресора перед початком повномасштабної війни підозрюваний прибув до Миколаївської області, де мешкають його родичі.

У регіоні він збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення українських захисників. Для цього минулого року він мобілізувався до лав ЗСУ.

Перебуваючи в одній із українських військових частин, фігурант шпигував за переміщенням бойових літаків та позиціями системи ППО нашої країни. Його також цікавили дані про склади з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами Сил оборони.

Правоохоронці затримали чоловіка під час виконання ним ворожого розвідувального завдання.

За даними слідства, отримані відомості він дистанційно передавав загарбникам через свою колишню дружину, яка проживала у Криму та перебувала у полі зору російської спецслужби. Для комунікації використав анонімний месенджер.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 114-2 Кримінального кодексу (несанкціоноване поширення інформації про спрямування, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ або інших утворених відповідно до законів України військових формувань).