Держпропаганді доручили підготувати росіян до загрози поразки від України

Коментарi:

Кремль видав нові інструкції пропагандистам напередодні контрнаступу України. Згідно з методичкою, держЗМІ не повинні обнадіяти росіян, розповідаючи про нібито неготовність ЗСУ.

Навпаки, від пропагандистів вимагають «не занижувати очікування» щодо анонсованого контрнаступу, а також наголосити на тому, що країни НАТО постачають Україні озброєння і всіляко її підтримують.

За словами джерел, в АП розраховують, що за такого підходу населенню буде легше прийняти можливу поразку Росії. Якщо Україна відвоює якісь території, росіянам пояснять, що це сталося завдяки «величезним зусиллям Заходу», які він «зосередив на фронті».

При цьому у Кремлі впевнені, що успіхи ЗСУ будуть «скромними». У зв'язку з цим пропагандисти зобов'язані підкреслити різницю між витраченими коштами та підсумковим результатом, зазначивши, що російська армія загалом «впоралася».

Якщо ж контрнаступ буде невдалим, то громадянам розкажуть, що «армія вміло відобразила атаку, що перевищує потужність», і ціна цієї перемоги сильно зросте, додають джерела. Сценарій тотальної поразки Росії, коли вона втратить усе чи багато, у методиці не розглядається.

Україна перебуває "на фінішній прямій" перед початком контрнаступу, заявив напередодні міністр оборони країни Олексій Резніков. За його словами, закінчуються останні приготування, після яких Генеральному штабу, головному та його команді буде зрозуміло, «як, де і коли» вони атакуватимуть.

Ключовими чинниками майбутнього контрнаступу Рєзніков назвав наявність озброєння, підготовлених військових та постійне поповнення запасів зброї, палива та амуніції. Сумарно в операції братимуть участь щонайменше 100 тисяч військовослужбовців.

Київ планує під час контрнаступу повернути Крим, говорив нещодавно президент України Володимир Зеленський. При цьому він припустив, що війна з Росією затягнеться на роки і навіть десятиліття, якщо допомоги західних союзників недостатньо.