Спецпризначенці готують каяки-невидимки для форсування Дніпра

Коментарi:

Українські ніндзя на вістрі контранаступу

У підготовці спецпризначенців для проведення ризикованих операцій з переправленням через ріку бере участь німецький інструктор. Про це пише популярний німецький Bild.

Інструктор тренував групу бійців українського спецпідрозділу.

За даними видання, заняття відбуваються в тренувальному таборі. Бійці у повному бойовому спорядженні переносять байдарки, а потім перепливають на них річки.

"Байдарки краще за моторні човни підходять для непомітного наближення до ворожої території. Немає шуму двигуна і ви ближче до води, тому вас не так легко помітити", – зазначають у Bild.

Відомо, що військові користуються високотехнологічними каяками, виготовленими за військовими стандартами. Їх можна розібрати та легко транспортувати

Крім того, ці байдарки мають спеціальне покриття, яке забезпечує низький рівень інфрачервоного випромінювання. Окупанти и майже не бачать їх у темряві за допомогою своїх приладів нічного бачення.

Українські військові можуть майже непомітно та безшумно переправлятися через річки чи водойми. Завжди під захистом одного або кількох снайперів на своєму березі, котрі прикривають спецоперації та забезпечують вогневу підтримку", – пише видання.