Онлайн-шахрай влаштував свій «офіс» у камері виправної колонії на Миколаївщині

Коментарi:

Слідчі поліції оголосили про підозру солодкій парочці, яка спеціалізувалась на продажі неіснуючого товару в інтернеті.

13 квітня, працівники відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області разом із слідчими та оперативниками райвідділу поліції провели обшуки у виправній колонії, де сидить відомий інтернет-шахрай.

Цей 37-річний засуджений відбуває покарання у виправній колонії Миколаївщини. Тут він продовжив свою кримінальну діяльність. У нього вилучили мобільні телефони з обліковими записами, сім-картки, банківські картки та чорнові записи, що підтверджують факти злочинної діяльності шахраїв.

А на волі затримали посібницю шахрая – його 37-річну співмешканку з Первомайська.

Ця солодка парочка дурила громадян, продаючи їм неіснуючий товар: дрова, будівельні матеріали та добрива, з фейкових торгівельних онлайн-майданчиків та в соціальній мережі. Від покупців вони вимагали і отримували повну або часткову оплату на підконтрольні їм банківські картки, а після надходження коштів блокували клієнтів та більше на зв’язок не виходили.

Слідчі довели причетність фігурантів до скоєння шести фактів шахрайств. Правоохоронці продовжують встановлювати потерпілих від дій цих аферистів.

Всього за оцінкою кіберполіції потерпілим із різних регіонів України завдано збитків понад пів мільйона гривень.

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури слідчі повідомили їм про підозру за ч. 3 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років, повідомили в Первомайському районному відділі поліції.