Миколаївська поліція ловила у військкоматах Одеси продавців «білих квитків»

Коментарi:

Поліція та СБУ розбивають схеми ухилення від мобілізації в Україні.

У Приморському та Суворовському територіальних центрах комплектації та соціальної підтримки Одеси проведено слідчі дії (так зараз називаються військкомати).

Про це "Думській" повідомило джерело в прокуратурі.

Обшук вели працівники миколаївського главку поліції та управління внутрішньої безпеки СБУ.

Кримінальне провадження, в рамках якого працювали правоохоронці, відкрито за фактом підробки документів, а саме паперів про непридатність громадян до військової служби, так званих «білих квитків». Схему налагодив колишній співробітник СБУ, який зараз слугує у роті охорони Приморського військкомату.

«Він отримав замовлення від однієї людини, яку насправді підіслали миколаївські поліцейські. Свої послуги оцінив у 8000 доларів. Документи мали оформити не в Приморському, а в Суворовському військкоматі. Там усе зробили без проблем: цей товариш сказав, що потрібне для родича. Після цього у військкомати нагрянули оперативники та слідчі», – каже наш співрозмовник.

Колишнього спецслужбиста затримали та мають відправити до Миколаєва.

Як натякнув інформатор “Думської”, візити правоохоронців до військкоматів міста продовжаться. Є питання і до медиків, які підписували висновки щодо непридатності громадян.

Також прес-служба СБУ повідомила, що нейтралізувала ще три схеми ухилення від мобілізації в Україні. У ході слідчо-оперативних дій на території кількох областей України повідомлено про підозру п'ятьом організаторам угод.

За гроші у Києві, Закарпатті та у Львівській області вони пропонували військовозобов'язаним уникнути мобілізації на підставі фальшивих документів або шляхом нелегального виїзду за межі нашої держави. Вартість таких «послуг» становила 9 тисяч доларів.