Миколаївець потонув у Тисі, тікаючи від прикордонників. За незаконне перетин кордону він заплатив $3,5 тисячі

Коментарi:

На Закарпатті в річці Тиса при спробі нелегально перетнути кордон потонув чоловік з Миколаєва. Ще одного порушника затримали. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

- Прикордонники відділу Вилок мукачівського загону під час патрулювання побачили двох чоловіків, які втікали у бік кордону з гумовим човном. Військовослужбовці негайно розпочали переслідування правопорушників. Ті у свою чергу викинули човен та, проігнорувавши законні вимоги прикордонного наряду, почали тікати. Один із правопорушників стрибнув у річку, інший намагався сховатися у чагарниках, але був затриманий нарядом. Підбігши до річки, прикордонники почули крик людини, яка кличе на допомогу. Чоловіка у воді стрімко несла течія, – розповіли у прикордонній службі.

Військовослужбовці намагалися наздоганяти його берегом, але вчасно врятувати ухилянта завадили густі чагарники вздовж Тиси. Вже за кілька хвилин чоловік зник з поля зору наряду. На місце події прикордонники викликали рятувальників ДСНС та співробітників поліції. Наразі пошукові заходи результатів ще не дали.

Сам затриманий із Закарпаття, а його супутник приїхав із Миколаївської області. Це все, що він знав про чоловіка, який стрибнув у воду.

Ухилянт розповів прикордонникам, що разом із новим знайомим із Миколаєва він збирався переплисти річку на човні. А з організатором втечі затриманий спілкувався лише телефоном та виконував усі інструкції. У день, коли вони мали перетнути кордон, їм наказали сховатися неподалік кордону і чекати подальших вказівок. Після цього чоловік у масці приніс їм гумовий човен і повів до річки, потім рукою вказав напрямок руху і втік. За це ухилянти заплатили по 3,5 тисячі доларів.

Оперативники загону з'ясовують коло всіх осіб, причетних до переправки військовозобов'язаних чоловіків через кордон, а водолази продовжать шукати тіло потонулого чоловіка. Прикордонники кажуть, що з початку повномасштабної війни це вже 14-й випадок загибелі порушника кордону у водах Тиси.