Будівництво модульної лікарні у Березанці та її наповнення оплачує уряд Німеччини

Коментарi:

Минулого тижня у Березанці заклали фундамент модульної лікарні.

Лише шість громад в Україні, зокрема Березанська громада, отримали таку потужну підтримку з боку Уряду Німеччини та Європейського Союзу та Проекту GIZ GIZ Ukraine, який співфінансується Європейським Союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

За час військової агресії Березанська громада надала притулок близько 4 тисячам вимушених переселенців із зон бойових дій. Разом з партнерами активно займається їхньою підтримкою та інтеграцією, тут надають якісні адміністративні, соціальні, медичні послуги.

Модульна лікарня – це сучасна конструкція з будівельних модулів та захисних споруд. Будівля буде обладнана сонячною електростанцією, дизельним електрогенератором, а також буде інтегрована у мережі електро-водозабезпечення та каналізації.

Цей заклад вторинної медицини оснастять необхідним сучасним медичним обладнанням та меблями, включаючи лабораторне обладнання, обладнання, медичне обладнання для малохірургічних операцій.

Буде облаштовано: кабінет фізіотерапії, кабінети офтальмолога, гінеколога, а також кабінети інших профільних лікарів.

Підрядна організація, виконавець будівельних робіт – Дніпропетровське ТОВ "Богарт Буд".

У громаді дуже сподіваються і чекають, що незабаром спеціалізовані, вузькопрофільні медичні послуги модульної лікарні стануть доступнішими для мешканців Березанки.