У Миколаєві відкриваються заклади культури, палац у Корабельному районі допоможуть реконструювати італійці

Коментарi:

З початку повномасштабної війни Миколаївські палаци культури перетворилися на гуманітарні штаби. Гуртки, творчі осередки зупинили роботу офлайн, а більшість їхніх працівників виїхали.

Ситуація змінюється – осередки культури послідовно повертаються до свого напряму діяльності.

«В березні відкриваємо декілька міських палаців культури, зокрема, «Молодіжний», а також культурні заклади у Великій Коренисі, Малій Коренисі, Варварівці, Тернівці, Матвіївці. У Кульбакиному палац культури поки виконує іншу соціальну функцію. Туди йдуть за гуманітарною допомогою та по питну воду», – розповів начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради Юрій Любаров.

Палац культури в Корабельному районі – постраждав найбільше. У липні в будівлю поцілили ракетою, її зруйновано на 80 відсотків.

Відбудовувати такі об’єкти доцільно після перемоги, але створюють плани реконструкції вже зараз. За словами Юрія Любарова, концепт-візуалізацію для нової будівлі Корабельного палацу культури вже надали представники італійського архітектурного бюро.

Щодо художніх та музичних шкіл, то вони поки функціонують дистанційно.