Водіїв можуть оштрафувати за ввічливе "моргання" аварійкою

Коментарi:

Українським водіям нагадали про порушення ПДР, за які у них можуть забрати права у 2023 році.

З початком кожного нового року треба перевірити всі нововведення в правилах дорожнього руху, щоб не залишитись без прав за здавалося б незначне порушення.

2023 році водіїв штрафуватимуть за підвищення швидкості та за використання аварійного сигналу не за призначенням.

Обмеження швидкості у населеному пункті 50 км/год, в разі перевищення швидкості більше ніж на 50 км водійське посвідчення заберуть на 3-6 місяців, якщо перевищення швидкості на 70 км на 6-12 місяців.

Водії мають свій етикет. Це спеціальні жести, символи чи зашифровані сигнали. Одним з таких є використання “аварійки”, як, наприклад, сигнал вдячності. В МВС наголошують, що можна лишитися прав на рік за неправильне використання цього сигналу.

Також права можуть забрати за моргання аварійкою. Українці звикли демонструвати свою ввічливість моргаючи аварійкою, але згідно правилам ПДР цього робити не можна.

У разі використання водієм аварійної сигналізації не за призначенням – водій може отримати штраф у розмірі 425 грн або, в залежності від ситуації, попередження.

Але якщо невірне використання “аварійки” стало причиною аварії, то водієві загрожує штраф до 680 грн, або позбавлення прав на 6-12 місяців.