На захоплених землях півдня України з’явилося поповнення з ФСБ, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Оперативна інформація на шосту вечора 6 лютого. Триває 348 доба російського широкомасштабного вторгнення.

Противник завдав п’ять ракетних та 12 авіаційних ударів. Здійснив 36 обстрілів з РСЗВ, зокрема, по Голій Пристані та Херсону. Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали також Золота Балка, Качкарівка, Милове, Антонівка. Ворожі снаряди пошкодили житлові будинки, є жертви серед населення.

На зайнятих територіях Херсонської області окупанти посилюють фільтраційні заходи. Для перевірок населення з проукраїнською позицією в Новотроїцьке прибули співробітники фсб рф.

Окупанти також проводять пропагандистсько-агітаційну роботу серед молоді. В школах Скадовського району створюються кадетські класи з посиленою військовою підготовкою. Загарбники обіцяють, що випускникам нібито будуть надаватися пільги при вступі на контрактну військову службу у вигляді призначення на сержантські посади.

Противник продовжує заходи з примусової паспортизації населення на захоплених територіях. У Кремінній Луганської області працівникам так званих «державних підприємств ЛНР», які не перебувають в черзі на отримання російського паспорта, знижують зарплатню на 30%.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 9 ударів по районах зосередження окупантів та два удари по позиціях ЗРК. Наші ракетники і артилеристи, в свою чергу, уразили два райони зосередження живої сили противника.