З'явилися перші версії падіння вертольота з керівництвом МВС

Коментарi:

Створено спеціальну комісію для розслідування причин катастрофи.

У Броварах Київської області сьогодні розбився гелікоптер ДСНС французького виробництва Super Puma. Є кілька факторів, через які могла статися авіакатастрофа.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігнат.

Він зазначив, що причини падіння вертольота наразі невідомі. На думку Ігната, буде створено державну комісію, яка встановить причини авіакатастрофи у Броварах.

«Про причини говорити рано, є кілька факторів, які можуть впливати на такі речі, через які може статися катастрофа... Комісія розслідуватиме, це не буде через 1-2 дні, тому що потрібно досліджувати», – наголосив він.

Він пояснив, що при встановленні причин слід вивчити радіообмін, технічний стан вертольота. За його словами, процедура розслідування може тривати кілька тижнів.

Гнат також зазначив, що у Броварах впав вертоліт Super Puma, які Україна отримала від Франції. Ці гелікоптери використовують Міністерство внутрішніх справ, у тому числі й Державна служба з надзвичайних ситуацій.

«Це гелікоптери, які передавали нам наші французькі партнери. Це, якщо не помиляюся, Super Puma – маркування його», – сказав спікер Повітряних сил.

Водночас, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко назвав можливі причини катастрофи вертольота з керівництвом МВС України в Броварах.

За його словами, на сьогоднішній день є кілька попередніх версій, проте поки що йдеться лише про припущення.

«Причини трагедії встановлюються слідчими. Чи це була диверсія, несправність техніки, порушення правил безпеки польотів, ми скоро дізнаємося», — написав він у себе в Telegram-каналі.

Вертоліт із керівництвом МВС України, на борту якого були, зокрема голова відомства Денис Монастирський та його заступник Євген Єнін, упав біля дитячого садка у Броварах у середу вранці, 18 січня.

Внаслідок краху всі дев'ятеро людей, які перебували на його борту, загинули.

Станом на 12:00 було відомо, що загалом жертвами трагедії стали 18 людей, серед них троє дітей.

Гвинтокрил перед падінням різко знизився, після чого зачепив приміщення дитячого садка і спалахнув. Про це розповіли очевидці події. Зазначається, що повітряне судно спалахнуло відразу після зіткнення.

«Вертоліт зробив три кола над «Форою» і полетів у центр, на цей бік до школи. А потім різко почав знижуватись і пішов на садок. А там уже вдарився, спалахнув і все», – розповідає місцевий житель.