У Криму риють траншеї, окопи, встановлюють протитанкові піраміди

Коментарi:

Йде будівництво інженерних укріплень в окупованому Криму.

Уздовж західного узбережжя півострова зводиться оборонна лінія, що складається з траншей, окопів, протитанкових пірамід та мінних полів.

Перші повідомлення про копання траншів на кримському узбережжі з'явилися 9 грудня. Йшлося про Чорноморське, Міжводне, Північне.

Будівництво берегових загороджень відмічено за 55 кілометрів від Чорноморського, на пляжі на околицях села Молочне Сакського району.

На підступах до пляжу російські війська перекрили дорогу та розмістили саморобні таблички, які попереджають про мінування території. Вони з'явилися на вузькій перемичці між озерами Солоне (Терекли) та Конрад, поряд із котеджним селищем "Щастя біля моря".

Розміщення загороджень у цій частині західного узбережжя Криму не випадкове. Поблизу знаходяться 40-й окремий командно-вимірювальний комплекс військ Повітряно-космічної оборони, діючий дивізіон ППО, оснащений зенітно-ракетними системами С-300, трасовий радіолокатор "Скеля-2М".

Крім того, у цій же частині півострова знаходяться військовий аеродром у селищі Новофедорівка та авіаремонтний завод у Євпаторії.

У мережі з'явилися фотографії траншей, виритих на пляжі у селищі Міжводне Чорноморського району. Окрім ровів, на пляжі з'явилися обладнані вогневі точки, укріплені мішками із піском.

Останнім часом жителі Севастополя бачили на вулицях трали, що перевозили бетонні модулі для спорудження довгострокових вогневих точок. Автопоїзди із залізобетонними виробами були помічені на проспекті та на вулиці Вакуленчука. де дислокується 810-та окрема гвардійська бригада морської піхоти", – роблять висновок Радіо Свободи.