СБУ знайшла в Івано-Франківській єпархії УПЦ (МП) матеріали, що заперечують існування України

Коментарi:

Співробітники Служби безпеки та Нацполіції знайшли велику кількість антиукраїнських матеріалів під час заходів безпеки на території Почаївської духовної семінарії та Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП).

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як зазначається, СБУ виявила літературу, в якій заперечується існування українського народу, його мови, а також право України на державність і, навпаки, наголошується, що це нібито штучно створена держава.

Також Служба безпеки знайшла брошури та книги ксенофобського та ненависницького змісту з образливими вигадками про інші національності та релігії.

Повідомляється, що більшість літератури – російських авторів видавництва російських друкарень.

У СБУ додали, що вивчають походження зразків символіки "великого війська Донського", виявленої в одному із підсобних приміщень Івано-Франківської єпархії УПЦ (МП).

"Зокрема, йдеться про шеврони цього незаконного збройного формування, яке 2014 року допомогло рашистам окупувати частину Донецької та Луганської областей", – повідомили у спецслужбі.

У СБУ зазначили, що виявлені матеріали є підставою для відкриття двох кримінальних проваджень за статтею про порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

Усі матеріали спрямовані на відповідні незалежні експертизи. За їх результатами будуть здійснюватися подальші процесуальні дії.