Миколаївські поліцейські впіймали в Одесі херсонця, який переправляв військовозобов’язаних за кордон

Коментарi:

Миколаївські правоохоронці викрили чоловіка на незаконному переправленні військовозобов’язаних до країн ЄС

Мешканець Херсонщини під час війни налагодив кримінальний бізнес. Він підшукував чоловіків через знайомих, готував їм документи про непридатність до військової служби. Інструктував їх щодо дат, маршрутів та пунктів перетину кордону. Вартість такого «трансферу» становила 1600 доларів. Підробні документи він виготовляв з посиланням на військовий комісаріат, що був розташований на окупованій території.

Детективи слідчого управління обласної поліції спільно зі співробітниками управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури припинили злочинну діяльність.

Після отримання винагороди за свої «послуги» та передачі пакету документів для перетину державного кордону України 41-річний чоловік був затриманий в Одесі. У ході обшуку поліцейські вилучили грошові кошти та інші докази його протиправної діяльності.

Слідчі затримали зловмисника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон».

Зловмиснику загрожує до дев’яти років ув’язнення. Триває досудове розслідування, встановлюються інші особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення, повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївської області.