На Херсонщині ЗСУ гатять по ворожій артилерії на Лівобережжі Дніпра, знищено 40 окупантів

Коментарi:

Поточна оперативна обстановка на півдні Україні – підсумок 12 листопада від ОК «Південь» ЗСУ.

Обстановка у Таврійській операційній зоні залишається напруженою, але підконтрольною Силам оборони. Звільнені від окупантів міста та села Херсонщини й Миколаївщини повертаються до життя за української юрисдикції.

Противник продовжує фортифікаційне обладнання оборонних рубежів на лівому березі Дніпра і активну оборону по усій лінії зіткнення, що розмежована рікою.

Протягом бойового дня, противник завдавав артилерійських ударів по позиціях наших підрозділів та територіальних громадах у Бериславському районі. Без постраждалих та втрат.

У відповідь, з метою придушення вогню ворожої артилерії наша авіація двічі відпрацювала по районах розгортання сил противника.

Ракетні та артилерійські підрозділи Сил оборони протягом дня били по позиціях ворога та районах зосередження живої сили, техніки та озброєння на лівому березі Дніпра. Підтверджено знищення 40 рашистів та трьох військових автівок.

Склад ворожого флоту суттєвих змін не зазнав. 18 кораблів та катерів, у тому числі ракетоносій в готовності до залпу вісьмома «Калібрами».