У Генштабі припустили, про які "непрості рішення" на Херсонщині говорив Суровікін

Коментарi:

Російська Федерація під час відходу з правого берега Херсонщини може вдатися до підриву житлових масивів, щоб перетворити окуповану ним територію на випалену землю.

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов під час брифінгу.

"З огляду на відсутність у так званої "другої армії світу" гуманності та дотримання міжнародних конвенцій, а також патологічну брехню всіх кремлівських політиків та пропагандистів, противник може ухвалити "непрості рішення".

Найімовірніше, що під час відступу противник окрім масової евакуації може вдатися до проведення серії терактів з підривом житлових масивів, перетворення тимчасово ним окупованої території на випалену землю з заподіянням критичної шкоди інфраструктурі повернутих Україні територій.

Враховуючи останні інформаційні вкидання РФ щодо "брудної бомби", не виключається також, що окупанти можуть організувати підриви на Запорізькій атомній електростанції з метою її остаточного виведення з ладу та провокування локальної техногенної катастрофи зі звинуваченням у цьому Україні".

Громов також зазначив, що цього тижня росіяни не мали військових цілей для поразки крилатими ракетами. Усі зусилля зводилися до знищення інфраструктури.