Працівників НАБУ нагородили за оборону Миколаївщини

Коментарi:

Президент України відзначив орденами «За мужність» ІІІ ступеня п’ятьох працівників Національного бюро, які брали участь в проведенні контрдиверсійних заходів у Миколаївській області.


Державні нагороди працівникам вручив тимчасово виконуючий повноваження директора Національного бюро Гізо Углава.
НАБУ долучилося до боротьби з окупантом із першого дня повномасштабного вторгнення рф. Працівники Бюро передусім спрямували діяльність на допомогу ЗСУ, Головному управлінню розвідки міноборони, СБУ та офісу Генерального прокурора. Вони, зокрема, фіксували воєнні злочини, розшукували майно окупантів за кордоном, розміновували міста, долучалися до проведення розвідувальних та контрдиверсійних заходів. Цю діяльність вони продовжують досі, а також успішно реалізують спецоперації по знищенню ворожих сил.
Командування однією з таких операцій на півдні України здійснював керівник управління спеціальних операцій НАБУ Віталій Івченко. Він особисто повів у бій підлеглих, брав участь в штурмі будівлі, де знаходились окупанти. Цілей операції було досягнуто, однак в її ході один із бійців — Іван Гвоздєв — отримав смертельне поранення. Незважаючи на це, він до останніх секунд свого життя прикривав побратимів від ворожого вогню.
За захист територіальної цілісності та суверенітету держави Президент України відзначив їх державними нагородами. Івану Гвоздєву присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).
Загалом від початку повномасштабного вторгнення 13 працівників Національного бюро отримали державні нагороди. За внесок у протистояння російській агресії працівники НАБУ були нагороджені й відомчими відзнаками, зокрема співробітники Головного підрозділу детективів, Оперативно-технічного управління, Управління внутрішнього контролю та Управління аналітики та обробки інформації.