Під час комендантської години на Тилігульському лимані затримали селянина з Коблево

Коментарi:

Співробітники державної охорони Регіонального ландшафтного парку "Тилігульський" виявили і затримали жителя села Коблево, який під час комендантської години займався браконьєрством.

Як повідомляється на сторінці парку, чоловік ловив кефаль 50-метровими мережами на сполучному каналі Чорне море – Тилігульський лиман біля села Сичавка Одеської області.

На момент затримання його улов перевищив 37 кг – це 244 рибини. Згідно із законодавством Про природно-заповідний фонд (постанова КМУ 575 від 10.05.2022 р.), загальна сума такого збитку склала чотириста п'ять тисяч п'ятсот двадцять вісім гривень (1662 грн. за одну особину).

На місце події була викликана слідчо-оперативна група Южненського відділу поліції. За фактом порушення складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.91 КУпАП. Крім того, вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками ч.1 ст. 249 Кримінального кодексу України "незаконні заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом".

Санкція статті передбачає штраф у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті Водні біоресурси вилучено.