В’язні Луганського СІЗО відмовилося воювати, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Інформація станом на 6.00 23 вересня

Слава Україні! Розпочалася 212 доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.

Минулої доби противник завдав 4 ракетні та 27 авіаційних ударів, здійснив понад 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об’єктах.

Постраждало понад 45 населених пунктів. Зокрема, Печеніги, Пришиб, Ярова, Спірне, Веселе, Бахмут, Мар’їнка, Красногорівка, Костянтинівка, Нескучне, Полтавка, Єгорівка, Безіменне, Кривий Ріг, Білогір’я, Запоріжжя, Білогірка, Первомайське, Миколаїв, Очаків, Високопілля, Сухий Ставок, Миролюбівка та Новогригорівка.

На Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали 20 населених пунктів.

Противник продовжує примусову мобілізацію. У Горлівці 19 вересня затримали та забрали на військову службу десятьох чоловіків, не зважаючи ні на їхній вік, ні на стан здоров’я. З 18 по 20 вересня у Луганському СІЗО представники російської приватної компанії безуспішно намагались завербувати ув’язнених.

Окупаційна влада Криму заявила, що основну кількість резервістів планується набрати із числа працівників приватних охоронних підприємств. У Севастополі деякі фірми вже отримали вказівку підготувати списки усіх співробітників, які підпадають під вимоги.

Відомо про достроковий випуск у Смоленську курсантів військової академії ППО рф імені маршала Василевського та їх подальше розміщення на посади у військах.

За добу підрозділи Сил оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Куп’янськ, Спірне, Майорськ, Зайцеве, Авдіївка, Новомихайлівка, Опитне та Кам’янка.

Авіація Сил оборони уразила 25 районів зосередження живої сили і військової техніки противника та 6 позицій зенітних ракетних комплексів.

Наші підрозділи протиповітряної оборони знищили гелікоптер Мі-8 та 9 БпЛА окупантів.

Ракетні війська і артилерія за минулу добу завдали вогневого ураження, зокрема, по 6 пунктах управління, 4 районах зосередження особового складу та військової техніки, 3 позиціях ППО, 3 – артилерії, а також 3 складах боєприпасів.