У Німеччині обшукують віллу жирного і старого "путінського гаманця" Усманова

Оліграха підозрюють у відмиванні грошей та ухиленні від сплати податків.

Німецька поліція прийшла з обшуками в Баварську віллу російського олігарха Алішера Усманова. Цей жирний і старий "путінський гаманець" підозрюється у відмиванні грошей і ухиленні від сплати податків.

Слідчі зайнялися Усмановим вже давно і протягом декількох місяців збирали інформацію про нього. Зараз же обшуки проходять на кількох об'єктах, що належать олігарху. На місці працюють 250 співробітників Федеральної кримінальної поліції і служби розслідувань податкової, повідомляє Spiegel.

Метою обшуку є пошук доказів у розслідуванні щодо Усманова за підозрами в порушенні законодавства про торгівлю, відмивання коштів та ухиленні від сплати податків.

Як стверджує німецьке видання, за період з 2014 по 2022 Усманов в Німеччині міг ухилитися від сплати податків з доходів і подарунків на 555 млн євро.

Крім того, після викриттів, пов'язаних з» панамськими документами", стало відомо, що олігарх міг приховати значні активи і прибуток від приросту капіталу за допомогою складних офшорних конструкцій і непрозорих холдингів компаній.

Наприклад, раніше Усманов був співвласником компанії, розташованої на Британських Віргінських островах. У 2014 році частина частки Усманова вартістю понад мільярд євро перейшла в руки інших бізнесменів. За це Усманов повинен був заплатити німецькій податковій інспекції сотні мільйонів євро у вигляді податку. Однак невідомо, чи був проведений цей платіж.

Там також зазначають, що олігарх потрапив у поле зору правоохоронців після введення проти нього європейських санкцій через вторгнення Росії в Україну.

Стан Алішера Усманова в 11,5 мільярда доларів. Він є одним з найбагатших людей в рф. Усманову належать компанії МегаФон, Металоінвест та інші.

Усманов донедавна був одружений на Ірині Вінер, тренерці з художньої гімнастики. Саме ця парочка підсунула Путіну "художницю" Аліну Кабаєву, тоді ще молоденьку і гарненьку олімпійську чемпіонку.