Голодні окупанти-осетини, які втекли з Харківщини, бродять по Білгороду

Російський Білгород наповнений військовими, загони яких втекли після контрнаступу ЗСУ.

Він повідомляє про натовпи російських військових, які "бродять вулицями Бєлгорода" після відступу від української контратаки.

"Ссолдати з Осетії пізно ввечері бродять по незнайомих вулицях повз Спасо-Преображенського собору. Здається, вони невпевнено стоять на ногах-п'яні або втомлені", – розповідає британський журналіст Ендрю Рота в The Guardian

Загарбники, з якими зустрівся репортер, з лютого воювали в Україні, дислокувалися в селі Великі Проходи, на північ від Харкова. Минулого тижня окупанти отримали терміновий наказ бігти назад в рф.

"Наказ є наказ. У нас не було вибору", – сказав репортеру один із загарбників.

Тепер окупанти бродять вулицями Бєлгорода, в пошуках, де б поїсти. На запитання, Куди вони рухатимуться далі, військові відповідають, що не знають, але думають, що їх повернуть на південь "обороняти кордон".

"У Бєлгороді, на півдні Росії, всього в милях від кордону з Україною ігнорувати війну стало неможливо. Кілька разів на день над головою вириваються снаряди ППО. На кордоні російські та українські військові стоять в полі зору один одного", – пише Ендрю Рот.