Затримано 45-літнього миколаївця, який з ідейних міркувань надавав ворогові велику допомогу

Коментарi:

У Миколаєві затримали агента Головного управління генерального штабу РФ (більше відомого як ГРУ), який збирав розвіддані про дислокацію і переміщення підрозділів ВСУ в прифронтових районах, перш за все військової техніки, переданої Україні від західних партнерів.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

За даними слідства, зрадником виявився 45-літній николаевец, що неодноразово виражав свої прокремлівські погляди. Таким чином, він потрапив у поле зору російської спецслужби, яка завербувала його після початку повномасштабного вторгнення для розвідувально-підривної діяльності.

Для збору координат зловмисник виїжджав в різні райони і населені пункти Миколаєва і візуально оглядав місцевість. Для фіксації військових об'єктів він використовував відеореєстратор, прихований в салоні власного автомобіля. Зібрані матеріали передавав ворогові по месенджерах.

Цю іінформацію окупанти планували використовувати для ракетно-артилерійських обстрілів міста і по підрозділах наших військ.

Однак співробітники Служби безпеки своєчасно викрили, встановили місцезнаходження та затримали російського агента.

Під час обшуків у затриманого виявили мобільні телефони, комп'ютерну техніку, відеореєстратор та картки пам'яті.

На даний час йому повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ Миколаївської області по координації Департаменту контррозвідки під процесуальним керівництвом Миколаївської обласної прокуратури.