В Херсоні розбито ворожий пункт управління, в Новій Каховці – станцію радіоелектронної боротьби

Обстановка на півдні України – підсумок за 16 вересня від ОК «Південь» ЗСУ.

Двічі протягом бойового дня спробував провести штурмові дії за напрямками: Правдине – Степова Долина та Архангельське – Іванівка. В обох випадках силами до взводу, незважаючи на підтримку танку Т-72 та БМП-2 успіху не мав, зазнавши втрат, відступив.

Протягом дня ворог здійснив чотири авіаудари по наших позиціях та ракетний удар по Криворіжжю. Чотири рази обстрілював Нікопольський район.

В напрямку Кривого Рогу ворог продовжує атакувати критичну інфраструктуру для створення техногенної катастрофи, ускладнення руху наших військ. Крилатими ракетами повітряного базування Х-22 завдано суттєвих руйнацій гідротехнічним спорудам регіону.

У Великій Костромці вбили двох чоловіків, ще одного – поранено.

Нашою авіацією нанесено 15 ударів по розташуванню ворога, а ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 250 вогневих завдань, в тому числі по районах зосередження живої сили та техніки поблизу Старої Збур’ївки, пункту управління в Херсоні, по станції радіоелектронної боротьби в Новій Каховці та по альтернативній понтонній переправі поблизу Садового.

Знищено 33 військових , два танки, 152мм гаубицю «Мста-Б», 120 мм мобільний міномет, 9 одиниць авто-бронетехніки. Угруповання ворожого флоту з 11 кораблів та катерів, на південному узбережжя Криму тримає напоготові три надводних носії 24-х крилатих ракет типу «Калібр», а також чотири ВДК.