За добу на півдні окрім 70 окупантів знищено три ворожі "Урагани» та дві самохідні гармати "Піон"

Коментарi:

Оперативне командування "Південь" оприлюднило поточну оперативну обстановку на півдні України за 8 вересня.

Противник веде активну повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами. Але точність наших підрозділів залишила 2 безпілотних шпигуна без перспектив подальшого використання, знищивши і напрацьований фото/відео матеріал.

Ворог намагається вишукувати способи для поліпшення логістичного забезпечення своїх військ, організовуючи понтонні переправи через річки Дніпро та Інгулець. Водночас завдає ракетно-артилерійських та авіаційних ударів по позиціях наших військ та мирних населених пунктах.

Протягом бойового дня ворогом завдано 30 авіаційних та 1 ракетний удар по наших позиціях, а також здійснено пуски 4 ракет Р-27 по наших літаках, які завдавали ударів по противнику.

Нашою авіацією нанесено 6, а ракетно-артилерійськими підрозділами 265 точних уражень, у тому числі по реактивних системах залпового вогню, районах зосередження озброєння і техніки, понтонних переправах в районі Нової Каховки. Мости продовжують перебувати під щільним вогневим контролем без можливості ремонту і використання.

Втрати ворога за бойовий день складають 59 рашистів, 3 реактивні системи залпового вогню "Ураган" і транспортно-зарядна машина для них, 2 самохідні гармати артилерії "Піон", самохідна гаубиця "Мста-з", 3 самохідні артилерійсько-мінометні установки, танк Т-72 і 6 одиниць авто-бронетехніки. Також знищено 2 склади боєприпасів у Бериславському районі та поромну переправу в Новій Каховці.