Путін пригрозив розторгнути угоду з вивезення українського зерна з портів

Коментарi:

Росія може обмежити вивезення зерна з України, оскільки угода, укладена за посередництва Туреччини, не виконується на спочатку узгоджених умовах. Так вважає президент володимир путін. Про що він і заявив під час виступу на Східному економічному форумі.

За його словами, вивезене з України зерно повинно було відправитися в найбідніші країни, а замість цього попливло в Європу.

"З 87 суден тільки два рушили в бік Африки, на них було 60 тисяч тонн вантажу, в той час як з українських портів сумарно переправили вже два млн тонн", – стверджує путін.

У зв'язку з цим, за словами російського президента, вивіз зерна та іншого продовольства може бути обмежений «за цим маршрутом». Це питання буде обговорюватися з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, попередив путін.

Нагадаємо, 22 липня були досягнуті домовленості про вивезення українського зерна з портів Одеси, Чорноморська і Південного. Тоді ж підписано меморандум про зняття обмежень з експорту російської сільгосппродукції та добрив. Але за словами постійного представника росії при ООН Василя Небензі, поки росія не змогла вивезти жодного судна з добривами і агропродукцією.