На Південнобузькому напрямку ворог гатив по 21 селу Миколаївщини, Херсонщини та Дніпропетровщини, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Оперативна інформація на шосту ранку 30 серпня

Розпочалася 188 доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

Противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

На Сіверському напрямку противник ворог здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Ободи, Нововасилівка та Миропільське Сумської області.

На Харківському напрямку ворог вів наступальний бій в районі Уди, після вогневого ураження нашими воїнами відійшов.

На Слов’янському напрямку противник намагався вести повітряну розвідку БпЛА в районі Богородичного. Літальний апарат знищено

Підрозділи противника здійснили спробу ведення штурмових дій у напрямку Шнурків, успіху не мали, відійшли.

На Бахмутському напрямку окупанти вели наступальні бої у напрямках Зайцевого, Шумів та Кодеми. Отримали відсіч та відступили.

На Авдіївському напрямку противник наступав на Мар’їнку та Новомихайлівку, успіху не мав, відійшов.

На Південнобузькому напрямку ворог здійснив обстріли в районах населених пунктів Олександрівка, Степова Долина, Лимани, Благодатне, Мирне, Котляреве, Шевченкове, Новомиколаївка, Первомайське, Партизанське, Широке, Червона Долина, Червоний Яр, Мурахівка, Лозове, Трудолюбівка, Зеленодольськ, Ольгине та Добрянка. Завдав авіаційного удару біля Андріївки.

Вів наступальні бої у напрямку Потьомкиного, успіху не мав, відійшов.

Задіяв розвідувальні БпЛА неподалік Давидового Броду, Снігурівки та Великого Артакового.