30 відсотків шкіл Миколаївщини можуть працювати в очному режимі, але визначать форму навчання батьки

Коментарi:

З 1 вересня діти повертаються до навчання. Війна, безперечно, вносить свої корективи в початок навчального року. У більшості шкіл прифронтової Миколаївської області уроки проходитимуть в дистанційному форматі з-за загрози обстрілів і частих сирен повітряної тривоги.

Робота навчальних закладів з 1 вересня поділиться на кілька форм: очна, дистанційна та змішана. Рішення – на розсуд ОВА, засновників і педрад. Зокрема, в школах має бути облаштоване укриття, щоб у разі ракетної небезпеки діти мали можливість сховатися і там продовжити урок.

За словами заступника голови Миколаївської обласної Військової адміністрації Олександра Трайтлі, орієнтовно 200 учбових закладів в Миколаєві, Баштанском і Миколаївському районах області знаходяться в зонах бойових дій і радіусі ураження російських реактивних систем залпового вогню. "У таких школах можливість проведення навчального процесу в офлайн-форматі навіть не розглядають", – повідомив він журналістам.

"У Миколаївській області до початку навчального року в офлайн форматі готові 30% закладів – з 448 шкіл в регіоні укриття є в 153. Але остаточне рішення про форму навчання будуть приймати батьки учнів", – уточнив він про інші райони області.

Як пояснили Міністерстві освіти, структура і тривалість навчального тижня, а також форми організації освітнього процесу визначаються педагогічною радою. Також школа сама приймає рішення про зняття обмеження на максимальну кількість учнів у класі.

Але головне те, що, незважаючи на пандемію і війну, діти продовжують здобувати освіту. Хоча питань до її якості, безсумнівно, буде ставати все більше.