Нога зісковзнула з педалі: водій, який збив пенсіонерку, пояснив чому відразу не зупинився

Коментарi:

Із зали суду

У Центральному районному суді міста Миколаєва обрали запобіжний захід 44-літньому водієві, що збив літню жінку на пішохідному переході.

Як вже повідомляли "Миколаївські новини", трагедія сталася вдень 6 серпня по вулиці Одеській в Первомайску.

Згідно з матеріалами клопотання, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, водій Renault не зменшив заздалегідь швидкість, проявив неуважність і скоїв наїзд на жінку, яка переходила дорогу по зебрі.

В результаті отриманих травм постраждала померла в той же день в лікарні.

Водія затримали, йому було оголошено підозру за ч.2 ст. 286 КК України «Порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, щр спричинило тілесні пошкодження важкого ступеню". На засіданні прокурор просив обрати підозрюваному запобіжним заходом утримання під вартою із заставою у 70 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Сам же водій на засіданні визнав свою провину частково. А також повідомив, що під час ДТП його нога зісковзнула з педалі, в результаті чого автомобіль не загальмував, а продовжив рух. І просив відпустити його під особисте зобов'язання, повідомила деталі пресс-служба Центрального районного суда,

Захисник підтримав позицію клієнта, зазначивши, що наведений прокурором ризик того, що підозрюваний сховається від відповідальності, не обґрунтований.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, суддя обрав підозрюваному запобіжним заходом тримання під вартою з можливістю внесення застави у 173 670 грн.