У гирлі Дунаю підірвався плавучий кран

Коментарi:

На виході в Чорне море з гирла Бистре річки Дунай плавучий кран підірвався на невідомому вибуховому пристрої. Про це повідомило Оперативне командування «Південь».

На виході в Чорне море з гирла Бистрого річки Дунай плавучий кран підірвався на невідомому пристрої. Силами екіпажу була організована боротьба за живучість. Пошкодження не критичні, постраждалих нема. За допомогою портового штовхача кран повернено до пункту основного базування”, — ідеться у зведенні ОК «Південь» за вівторок, 2 серпня.

У зв’язку з інцидентом прохід гирлом Бистре для суден тимчасово обмежено.

Це уже третій випадок пошкодження плавзасобів у цьому місці за тиждень. 28 липня у результаті зіткнення з невідомим вибуховим пристроєм отримало пробоїну мале гідрографічне судно «Шляховик» ДУ «Держгідрографія», 1 серпня — лоцманський катер «Орлик» філії «Дельта-лоцман» ДП «АМПУ».

Гирло Бистре, яке з’єднує судноплавним каналом Кілійське гирло з Чорним морем, відкрилося для торговельного флоту на початку липня, після звільнення острова Зміїний та встановлення контролю над прибережною ділянкою акваторії у цій частині Чорного моря.