Гелікоптерами атаковано позиції наших військ в Миколаївській області

Обстановка на півдні України – підсумок 1 серпня від ОК «Південь» ЗСУ

Протягом бойового дня нашими підрозділами зупинені три спроби ворога, силами посилених взводів провести розвідку боєм у районах Білогірки та Трудолюбівки. Із втратами живої сили та чотирьох одиниць броньованої техніки, ворог відійшов.

У нашій зоні відповідальності ворог наніс нанесено шість ударів.

Два ракетні удари трьома крилатими ракетами “Точка-У” по Марянському та Гранітному на Криворіжжі пошкодили об’єкти транспортної інфраструктури, трансформаторні та лінії електропередач. Людських втрат немає.

З напрямку Хрещенівки по Нововоронцовці випущено 15 реактивних снарядів з установки “Град”. Втрат нема, але є зруйновані будівлі.

В районі Долгового рашисти з протитанкового ракетного комплексу розстріляли цивільний мікроавтобус. Загинуло три, поранено п’ять мирних жителів.

Увечері по Зеленодольській ТЕС ворог випустив 16 реактивних снарядів із системи «Смерч», а паралельно влаштував і обстріл 40-ка снарядами «Градів». Зруйновано дві будівлі.

Тричі ворог гелікоптерами атакував наші позиції в Бериславському та Каховському районах Херсонщини, а також в Баштанському – на Миколаївщині. Наших втрат не допущено.

У відповідь нашою авіацією нанесено три удари по опорних пунктах противника в районах Олександрівки і Максимівки.

Загалом 1 серпня знищено 32 рашисти, самохідну гаубицю «Мста-С», зенітно-ракетний комплекс “ТОР” та ще 4 одиниці броньованої техніки.

В Чорному морі роздуває шторм, що підвищує мінну загрозу. Корабельне угруповання ворожого флоту складається з 14 бойових кораблів та катерів. Місце їх маневрування залишається в ракетно безпечних ділянках. В той час як два ракетних носії тримають 16 «Калібрів» напоготові, а три ВДК – на чергуванні.