Наступальні дії на півдні України завершилися для ворога втратою 50 вояків, трьох «Градів» і трьох танків

Підсумок 23 липня – від ОК “Південь» ЗСУ

Учора перед світанком шістьма ракетами з зенітно-ракетної системи С-300 завдано удару по Миколаєву. Сталося займання складського приміщення та сухої трави. Інші влучання були по околицях міста. Без жертв та постраждалих.

Майже одночасно сімома крилатими ракетами типу «Калібр» та додатково з літаків стратегічної авіації Ту-22 двома ракетами Х-22 нанесено два удари по Кропивницькому по об’єктам військової та транспортної інфраструктури. Внаслідок ракетного удару загинуло троє людей, відомо про 19 поранених.

Противник силами понад 50 вояків за підтримки двох танків Т-62 та БТР-82А у напрямку Сухий Ставок, Андріївка та силами до мотострілецького та танкового взводів у напрямку Брускінське, Білогірка проводив наступальні дії. Успіху не мав. Із втратами відійшов.

Протягом дня ворог ще кілька разів атакував. Ка-52 безуспішно виконував завдання в районі Білогірки, а Мі-8 біля Новомиколаївки. Без наших втрат.

Чотирма крилатими ракетами типу «Калібр» атаковано Одещину. З акваторії Чорного моря ворог вдарив по Одеському морському торговому порту крилатими ракетами типу «Калібр». Дві ракети збито силами протиповітряної оборони. Дві влучили в елементи портової інфраструктури. Постраждав один з працівників порту. Інших втрат нема.

Увечірі чотири крилатих ракети типу «Калібр» ворог спрямував знову на Миколаїв.

Було повністю зруйновано заклад освіти декілька садиб, пошкоджені приватні будівлі, пожежу приборкали рятувальники. Наразі відомо, що вщент знищено декілька автомобілів, вибуховою хвилею винесло шибки у багатоквартирних будинках.

Нашою авіацією протягом бойового дня нанесено шість ударів по ворожих скупченнях живої сили та техніки, по опорному пункту.

Підтверджено втрати ворога: три танки Т-62; три реактивні системи залпового вогню «Град»; гармата «Мста-Б»; броньована та автомобільна техніка, склад з боєприпасів та пункт боєпостачання на Херсонщині.

В Чорному морі корабельне угруповання маневрує неподалік мису Тарханкут в напрямку Анапи. Два ракетоносія готові до нанесення ракетних ударів 16-ма «Калібрами», неподалік чатує один ВДК.