У Миколаєві палав стрілецький тир, а в передмісті – Галицинівський ліс

Протягом доби на Миколаївщини зафіксовано 11 пожеж.

Дві пожежі виникли через ворожі обстріли

Так, через потрапляння боєприпасів та їхніх уламків 19 липня о 15.40 спалахнули хвойні насадження та настилу на території Галицинівського лісового урочища. Пожежу на площі 7 гектарів загасили бійці Галицинівського загону місцевої пожежної охорони, 5-го взводу воєнізованого пожежно-рятувального загону та лісники.

Вдосвіта 20 липня зайнялись пожнивні рештки на полі та суха трава вздовж узбіччя траси в Баштанськый територіальній громаді. Вогнеборці 7-ї частини загасили пожежу на площі 2 гектари. Піротехніки минулої доби знешкодили три вибухонебезпечних предмети.

З інших причин зареєстровано дев’ять пожеж.

Пожежу стрілецького тиру фізкультурно-спортивного "Динамо" на вулиці Робочій у Миколаєві на площі 200 квадратних метрів загасили 29 вогнеборців за допомогою семи одиниць техніки. Додатково залучались аварійні бригади "Миколаївобленерго" та "Миколаївгазу", екіпажі поліції. Причина встановлюється.

19 липня горіли дерев`яні паркани, суха трава, сміття та чагарники у Великій Коренисі на дачних ділянках “Іскри”. Пожежу загасили вогнеборці 19-ї частини на площі 1000 квадратних метрів

Горів сухостій на біля Себіно, Новопетрівського та Очаківа на загальній площі 7,8 гектари.

Палало сміття в приватному домоволодінні на вулиці Чехова в Березнегуватому. А в селі Великосербулівка Вознесенського району з поки невідомих причин згорів ВАЗ 2106.

Через підпали горіли хвойні насадження в Баловно-Матвіївського лісовому урочищі. Біля Привільного Баштанського району підпалили стерню та сухостій. Зайнялася площа в 4,5 гектари. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України в Миколаївскій області.