Занадто багато зрадників. Зеленський пояснив, чому відсторонив Баканова та Венедиктову

Коментарi:

За словами президента, велика кількість зрадників серед працівників органів прокуратури та СБУ, які залишилися на окупованій території та працюють на користь Росії, ставлять дуже серйозні питання до голови СБУ та генпрокурора.

Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні в неділю, 17 липня, говорить про усунення голови СБУ Івана Баканова та генерального прокурора Ірини Венедиктової.

"Я прийняв рішення про усунення з посади Генерального прокурора та про усунення голови Служби безпеки України. На сьогодні зареєстровано 651 кримінальне провадження щодо державної зради та колабораційної діяльності працівників органів прокуратури, органів досудового розслідування, інших правоохоронних органів. У 198 кримінальних провадженнях відповідним особам поставлено у популярність про підозру.

Зокрема, понад 60 працівників органів та СБУ залишилися на окупованій території та працюють проти нашої держави.

Такий масив злочинів проти основ національної безпеки держави та зв'язку, зафіксовані між працівниками силових структур України та спецслужбами Росії, ставлять дуже серйозні питання відповідним керівникам. Кожен із таких питань отримає відповідь", – заявив Зеленський.