Росіяни готуються до наступного етапу наступу – ГУР

Коментарi:

Росіяни ведуть підготовку до нового етапу наступальних дій, у той же час загроза з боку Білорусі поки не така висока, як була в лютому перед початком вторгнення РФ.

Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

"Військова розвідка на сьогоднішній день фіксує активність противника. При цьому це не тільки ракетні удари, що наносяться з повітря і моря. Ми бачимо обстріли по всій лінії зіткнення, по всій лінії фронту, триває активне застосування тактичної авіації, штурмових гелікоптерів. Тобто так , справді є певна активізація противника вздовж усієї лінії фронту. ...Однозначно зараз триває підготовка до наступного етапу наступальних дій", – повідомив Скибицький.

Водночас, представник Гур зазначив, що у Білорусі немає ознак утворення потужних ударних угруповань, які були створені в лютому цього року перед початком масштабного вторгнення РФ в Україну. Але він не виключив, що загроза на цьому напрямі може зрости.

"Загроза є. На сьогоднішній день її рівень не такий високий, як це було у лютому, але згодом він може зрости", – уточнив Скибицький.

"Якщо говорити про потужні ударні угруповання, передусім російські, які були створені в лютому, перед вторгненням, на сьогоднішній день таких ознак немає. Але ми не виключаємо, що надалі, залежно від успіху, який матиме ворог на нашій території, можливе перегрупування та посилення російської присутності на території Білорусі".

За даними розвідки, на сьогоднішній день у Білорусі відбувається ротація підрозділів біля українського кордону.

"Під час ротації буде збільшено кількість військ, що знаходяться біля нашого кордону. А по-друге, ми бачимо, що деякі підрозділи (ракетні підрозділи, підрозділи ППО, авіаційні підрозділи) залишаються на території Білорусі. Вони можуть використовуватися для завдання ракетних ударів", – сказав представник ГУР.