Щодо дій окупантів логікою користуватися не можна, – Кім про загрозу наступу на Миколаїв

Коментарi:

На миколаївському напрямку поки що немає скупчення ворожих військ. Вони не готові нападати на регіон, оскільки російські сили сконцентровані на сході України.

Про це розповів голова Миколаївської ОВ Віталія Кіма в інтерв'ю Українській правді.

Я вважаю, що Миколаїв – таке ж місто, як і всі інші, але, з погляду російської стратегії, це одна з точок, які б вони не проти взяти або перейти.

Тому якби вони мали можливість нападати на Одесу, вони б туди нападали. Нині Миколаїв – прифронтове місто. Таким містом міг бути Херсон, міг бути Миколаїв, могла бути Одеса, будь-яке інше місто.

Ми не бачимо зараз скупчення військ та підготовки нападу ворога на миколаївському напрямі, бо у них сконцентровано сили на сході нашої країни. Але щодо дій окупантів логікою не можна користуватися.

Їм потрібно, щоб ми жили гірше, ніж вони, щоб електорат Путіна не говорив: "Дивіться, в українців вийшло жити добре, процвітати після революції. Давайте й у нас!". Тобто їхня мета – знищення економіки України та підвищення свого рейтингу.

Тому казати, що їм потрібний Миколаїв – ні. У нас не так багато того, що можна вивозити та красти. Унітази не найновіші. Тому не вважаю, що Миколаїв як стратегічна точка. Вони можуть його обійти та йти у бік Одеси.