ЗСУ просувається на півдні, але до Херсона ще не один кілометр, – ОК «Південь»

Ворог не має успіхів у просуванні на суші.

ЗСУ на півдні країни просуваються повільно, але впевнено, заявила начальник об'єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, пише "Главред".

"На решті території у нас просуваються наші війська спеціальним способом, повільно, але впевнено, так, як ми й казали, у рамках військової операції, зберігаючи тишу. Те, що ми звільняємо, ми спочатку закріплюємо, а потім проголошуємо", – сказала вона. під час онлайн-брифінгу.

За її словами, ворог не має успіхів у просуванні на суші, тому використовує тактику авіаційних та ракетних ударів.

При цьому начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України прокоментувала інформацію видання The Economist про те, що ЗСУ вже перебуває за кілометр від Херсона.

"Ще раз скажу, що просування військ можуть коментувати лише військові. Будь-які аналітики, депутати, інші політичні та просто активні діячі поки що тільки шкодять подібними заявами та проголошенням такої інформації. По-перше, вона не відповідає дійсності, а по-друге, вона дезорієнтує наших людей, місцеве населення. Вона шкодить не лише воєнній операції, а й зрештою іміджу тих, хто про це заявляє", – додала Гуменюк.

Раніше повідомлялося про те, що на Херсонському напрямку продовжується успішна контрнаступна операція українських сил.

Передові підрозділи ЗСУ знаходяться за кілометр від перших передмість Херсона. Але бої за місто будуть важкими, повідомляє The Economist із посиланням на неназваного співробітника української військової розвідки.