Росіяни не оцінили "жест доброї волі" на Зміїному, тому пропагандисти знову заговорили про контроль РФ над островом

Коментарi:

Російські пропагандистські ЗМІ почали розповсюджувати інформацію про те, що острів Зміїний у Чорному морі досі контролюють російські військові, незважаючи на заяву Міністерства оборони РФ про "жест доброї волі".

Про це йдеться у повідомленні Центру протидії дезінформації (ЦПД) при Раді національної безпеки та оборони (РНБО) України.

Зазначається, що звістка про те, що російські війська залишили острів Зміїний, викликало серед росіян хвилю невдоволення та стурбованості. Тому пропаганді РФ доручено "рятувати" ситуацію.

"Сьогодні більшість ЗМІ РФ, посилаючись на слова депутата Держдуми Олексія Черняка, заявляють, що острів Зміїний досі контролюють росіяни", – йдеться у повідомленні ЦПД.

Слідом до російських пропагандистів приєдналися військові експерти РФ. Вони почали активно розповсюджувати заяви, що підрозділи ЗСУ намагатимуться висадитися на острові, щоб здобути хоч якусь медійну перемогу замість реальної.

Подібні заяви — це невдала спроба довести російським громадянам, що все під контролем.

Нагадаємо, у четвер, 30 червня, у соціальних мережах з'явилася інформація, що російські військові залишили острів Зміїний у Чорному морі після чергового обстрілу з боку Збройних сил України.

Через кілька годин Міністерство оборони РФ офіційно заявило, що відхід російських солдатів з острова Зміїний є "жестом доброї волі".

За даними видання Forbes, українські військові знищили на острові Зміїний і на його околицях російську техніку вартістю майже мільярд доларів.м