Для в'їзду в США тести на ковід вже не потрібні

Коментарi:

Світ перемагає коронавірус

США заявили, що з неділі більше не вимагатимуть від авіапасажирів негативного тесту на covid-19 перед в'їздом до країни з-за кордону, як Канада, Великобританія та багато інших країн. Але де-не-де тести все ще необхідні.

Влада США заявила, що скасовує тести через величезний прогрес, досягнутий країною у боротьбі з вірусом. Крім того, на скасуванні наполягала туристична індустрія, оскільки необхідність робити тести перед прильотом лякала мандрівників, які боялися застрягти за кордоном.

При цьому більшість негромадян США, які хочуть в'їхати в країну, як і раніше, мають бути вакциновані.

Великобританія скасувала всі вимоги до тестів на Covid-19 для поїздок ще у березні, Канада зробила це тоді.

Президент Асоціації подорожей США Роджер Доу заявив, що зміна політики прискорить відновлення туристичної індустрії США, а Міжнародна асоціація повітряного транспорту заявила, що це хороша новина, оскільки скасовується неефективний захід. Авіакомпанія Virgin Atlantic також вітала цей крок, заявивши, що він підтримає відновлення трансатлантичних подорожей цього літа.

Згідно з дослідженням Асоціації мандрівників США, скасування вимоги про тестування, ймовірно, приверне в США цього року додатково 5,4 млн. відвідувачів, що збільшить витрати на подорожі на 12%.

Влада Японії, де в пандемію діяли одні з найжорсткіших обмежень, сьогодні почали приймати заявки на в'їзд у країну від туристів з 98 країн, у тому числі з Росії, США, Великобританії, Китаю та Південної Кореї. Як очікується, перші туристи почнуть прибувати до країни у липні.

На популярних напрямках – Туреччині, Греції, Іспанії, Таїланді – обов'язкове тестування для туристів вже скасували. Десь, як у Греції, це зробили на час високого сезону – з 1 травня 2022 року до 31 серпня. Десь, як у Таїланді, Італії та Іспанії, негативний тест не потрібен лише тим, хто вакцинований.