На Південнобузькому напрямку ворог нарощує систему оборонних рубежів, – зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 18.00 9 червня.

Триває 106 доба героїчного протистояння українського народу.

На Сіверському напрямку тривають обстріли зі стрілецької зброї та мінометів в прикордонних районах

На Харківському напрямку противник продовжує вогневий вплив на підрозділи наших військ з метою недопущення їх просування вглиб тимчасово захопленої території.

На Слов’янському напрямку ворог намагається закріпитись на досягнутих рубежах. Здійснював артилерійські обстріли вздовж лінії зіткнення.

В районі Долини артилерійські підрозділи Сил оборони завдали вогневого ураження по скупченню особового складу та військової техніки. Втрати противника уточнюються.

Окупанти силами мотострілецьких підрозділів за підтримки артилерії вели штурмові дії в Сєвєродонецьку, успіху не мають, бойові дії тривають.

На північно-західній околиці населеного пункту Тошківка українські воїни успішно відбили ворожий штурм.

Ворог має частковий успіх у напрямках на Комишуваху та Роти.

На Бахмутському напрямку окупанти завдали ракетного удару по Краматорську. Противник здійснив розвідку біля Нагірного. Отримав відсіч і відійшов.

На Південнобузькому напрямку підрозділи ворога, під прикриттям вогню артилерії та реактивних систем залпового вогню, нарощують систему оборонних рубежів – обладнують позиції та встановлюють мінно-вибухові загородження.

Корабельні угрупування противника продовжують виконувати завдання з ізоляції району бойових дій та блокування цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря.