Фронт на Південнобузькому напрямку повільно, але вірно рухається у бік Херсона

Коментарi:

За кілька днів українські збройні сили просунулися у бік Херсона. За деякими даними позиції ЗСУ вже за 20 км від добре відомої рашистам Чорнобаївки.

"Ворог зазнає божевільних втрат, є місця, де за три дні дві роти поклали на рівному місці. Зараз вони там збирають своїх двохсот", – розповів голова Миколаївської обласної адміністрації Віталій Кім.

Фронт на Південнобузькому напрямку рухається не так швидко, як хотілося б військовим, але за останні тижні окупований Херсон став на кілька кілометрів ближчим.

"Ми рухаємося у зворотному напрямку. У Миколаївській та Херсонській області лінія фронту зміщується в їхній бік. Час працює на нас, до нас слідує допомога, і успіх ми розвиваємо", – розповів для ТСН голова ОВА.

Вирішальну роль у просуванні військ відіграє зброя, яку постачають в Україну партнери.

М-777 американська гармата, на яку дуже чекали на фронті, саме та допомога, яка дозволяє розвивати успіх і відсунути супротивника від наших міст. Хлопці називають її снайперською гвинтівкою калібру 155 міліметрів. За певних умов ця гармата може працювати як високоточна зброя.

Українські артеліристи освоюють сучасну натовську техніку форсованими темпами – стандартний багатомісячний курс підготовки пройшли в лічені дні.