Зеленський розповів про план Б на випадок його вбивства

Коментарi:

Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна – парламентсько-президентська республіка та українська влада передбачила різні варіанти на випадок можливого вбивства когось із керівництва країни.

Про це Зеленський повідомив під час розмови в Українському домі у Давосі.

"Згідно з нашим законодавством, є кому управляти державою. Ми були підготовлені і поділені, я, прем'єр-міністр і голова парламенту. У нас парламентсько-президентська республіка. Ми розуміли, якщо буде та чи інша втрата, ми будемо готові до цього процесу. Ми розділили Кабмін на дві частини, це було два дублі, щоб країна могла бути захищеною навіть від таких результатів".

Зеленському двічі ставили питання, чи планувалося щось на випадок, якби одна зі спроб росіян (а за даними розвідки їх було чимало) вчинити замах на президента вдалося.

Велику частину часу Зеленський жартував. Згадав, зокрема, фільм "День бабака".

"Стільки зусиль, люди витрачали сили і гроші... я вже готовий їм і допомогти.. але вранці я прокидаюся і прокидаюся. Тому до цього відношусь філософськи", – сказав глава держави.

Він додав, що подібна загроза залишається щодня. "Але поки що я живий і це не голограма, я реально з вами розмовляю", – пожартував також Зеленський.