У порту Сирії стало на якір судно з викраденим українським зерном

За даними CNN, у порту Латакії в Сирії виявили російське вантажне судно із зерном.

"Матрос Позинич" — один із трьох суден, які займаються торгівлею вкраденим зерном, за даними дослідження відкритих джерел та українських чиновників", – йдеться у повідомленні. CNN розповідає, що 27 квітня корабель поставив якір біля Криму та вимкнув транспондер. Наступного дня, судячи з фотографій та супутникових знімків, його бачили в порту Севастополя.

Потім, згідно з супутниковими знімками та даними стеження, "Матрос Позініч" пройшов по протоці Босфор і пройшов до єгипетського порту Олександрія. Але Єгипет був попереджений, що зерно вкрадено, і відправлення було відхилено.

Після цього "Матрос Позініч" попрямував до ліванської столиці Бейрута, де історія повторилася. "5 травня корабель знову вимкнув транспондер, але зображення з Tankertrackers.com і Maxar Technologies показують, що він прямував до сирійського порту Латакії", – повідомило CNN.

Сирія має тісні стосунки з Путіним і російські військові часто перебувають у Латакії. Крім того, "Матрос Позинич" названо на честь російського солдата, убитого в Сирії у 2015 році.
азначимо, що на початку вторгнення росіяни вкрали 500 тисяч тонн українського зерна.