Радянські крилаті ракети Х-22 «Буря», призначені для авіаносців, ударили по хатах у Донецькій області

Раз окупанти почали використовувати такі застарілі ракети, отже, у них справді вичерпуються "Калібри" та "Іскандери".

Тим більше, що в радянській Х-22 вдвічі потужніша боєголовка Зі своїх джерел Defense Express стало відомо, що минулої ночі орки вперше за час війни вдарили по Україні радянськими крилатими ракетами повітряного базування Х-22, які застосовуються зі стратегічних бомбардувальників типу Ту-22М3.
Відомо, що рашисти застосували шість ракет Х-22 по об'єктах у містах Донецької області, що знаходяться у прифронтовій зоні.
Надзвукові крилаті протикорабельні ракети повітряного базування великої дальності Х-22 виготовлялися ще 1960-1970-х роках. Їхня мета – авіаносці та авіаносні групи. Але зараз вони луплять по сільських хатах у донецьких степах.
Ракети Х-22 морально застаріли, складні та небезпечні в експлуатації. Тому й на початку війни, за відкритими джерелами, лежали у рашистів на складах зберігання. Хоча формально залишалися на озброєнні ЗС РФ.
Точна кількість ракет Х-22 у розпорядженні рашистів невідома. Але сам факт застосування таких застарілих крилатих ракет може свідчити про те, що в орків дійсно вичерпуються запаси ракет комплексів "Іскандер" та "Калібр", і відновити запаси цих КР через санкції Заходу здається неможливим.
Х-22 має у всіх сенсах перевагу перед ракетами "Іскандер" і "Калібр" – маса бойової частини вдвічі більша, і може досягати 1 тонни.