Ворог на півдні України б'є по фортифікаціям, а до моргу Горлівки звозить трупи із Запорізької області, – Генштаб ЗСУ

Оперативна інформація станом на 6.00 4 травня.

Триває 70 доба героїчного протистояння українського народу.
Противник веде наступальні дійї у Східній операційній зоні для встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з Кримом.
Для руйнування транспортної інфраструктури ворог завдав ракетних ударів по об’єктах на території Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Вінницької, Київської, Закарпатської, Одеської та Донецької областей.
На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив.
Для перевірки готовності до виконання завдань за призначенням, один ракетний дивізіон зі складу 465-ї ракетної бригади Білорусі здійснює переміщення з пункту постійної дислокації до району призначення.
На Сіверському напрямку ознак формування противником наступального угруповання не виявлено. На кордоні у районах автомобільних пунктів пропуску “Нові Юрковичі”, “Погар” та “Ломаковка” Брянської області розгорнуто підрозділи зс рф зі складу Центрального військового округу.
На Слобожанському напрямку ворог обстрілював Харків та населений пункт Протопопівка із артилерії та мінометів. Намагався вести наступальні дії у напрямку населеного пункту Довгеньке, успіху не мав.
На Донецькому і Таврійському напрямках окупанти здійснюють обстріли підрозділів наших військ.
На Лиманському напрямку противник веде наступ у напрямку населеного пункту Шандриголове, бойові дії тривають.
Окупанти здійснювали штурмові дії в районі Попасної, бойові дії тривають.
В Маріуполі окупанти продовжують завдавати авіаційних ударів та здійснюють вогневе ураження наших позицій в районі “Азовсталі”.
На Запорізькому напрямку ворог проводив штурмові дії у напрямку населеного пункту Оріхів, успіху не має.
У Горлівці до центрального моргу доставлено понад 100 трупів мобілізованих військовослужбовців 1-го армійського корпусу, яких вбито в Запорізькій області.
На Південнобузькому напрямку для знищення фортифікаційного обладнання наших позицій, ворог застосовував артилерію, реактивні системи залпового вогню, озброєння танків уздовж всієї лінії зіткнення. Активізував бойові дії у районі населеного пункту Томина Балка.
На Бесарабському напрямку обстановка залишається напруженою та контрольованою.
За попередню добу Повітряні Сили та Сухопутні війська уразили 7 БпЛА та 8 крилатих ракет противника, дані уточнюються.
На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито 12 атак ворога, знищено 6 танків, 5 артилерійських систем (три з них – реактивні системи залпового вогню), 15 одиниць броньованої техніки та 9 одиниць автомобільної техніки.