В Придністров’ї сім’ї російських офіцерів пакують валізи, – зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 18.00 3 травня

Триває 69 доба героїчного протистояння українського народу.
Противник не припиняє наступ в Східній операційній зоні для встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з Кримом.
На Слобожанському напрямку ворог продовжує завдавати авіаційних ударів та обстрілювати з артилерії місто Харків.
На Ізюмському напрямку противник веде наступальні дії у напрямку Ізюм – Барвінкове. Зазнає втрат.
Окупанти перемістили з Бєлгородської області у район Ізюма батарею важких самохідних мінометів “Тюльпан” калібром 240-мм та підрозділ, озброєний реактивними системами залпового вогню “Смерч”.
На Донецькому і Таврійському напрямках окупанти здійснюють авіаційні удари та артилерійські обстріли позицій наших військ.
Основні зусилля противник продовжує зосереджувати на веденні наступу на Лиманському, Сєверодонецькому, Попаснянському, Авдіївському та Курахівському напрямках для взяття під повний контроль населених пунктів Рубіжне, Попасна та розвитку наступу у напрямках на Лиман, Сіверськ та Слов’янськ.
Ворог продовжує розміщення у у цих районах складів з боєприпасами, паливно-мастильними матеріалами, а також організував пункт ремонту і відновлення пошкодженої техніки.
Водночас, на окремих рубежах, ворог здійснює обладнання другої лінії оборони.
В Маріуполі ворог продовжує блокувати підрозділи наших військ в районі заводу “Азовсталь”. Здійснює вогневе ураження артилерією та танками по території металургійного комбінату.
На Південнобузькому напрямку противник силами 8-ї та 49-ї загальновійськових армій, 22-го армійського корпусу, берегових військ чф Південного військового округу та повітряно-десантних військ веде бойові дії з метою покращення тактичного положення, продовжує обстріли підрозділів наших військ.
У Придністровському регіоні Молдова обстановка залишається складною. Підрозділи, оперативної групи російських військ продовжують перебувати у повній бойовій готовності. Збройні формування Придністровського регіону Молдови несуть службу у посиленому режимі. Триває підготовка до евакуації родин офіцерів оперативної групи російських військ.
З акваторій Чорного та Азовського морів ворожі кораблі продовжують завдавати ракетних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури України.
Сили оборони дають выдсіч. Підрозділи 38-ї окремої мотострілецької бригади збройних сил рф вже втратили близько 60 відсотків особового складу загиблими і пораненими.