Один миколаївець відкрив стрілянину з автомата, а інший кинув в людей тротилову шашку

Увечері 30 квітня по вулиці Чкалова пролунав вибух.

На місці події працівники слідчо-оперативної групи поліції встановили, що п’яний місцевий мешканець підійшов до чоловіків, які сиділи на лавці біля будинку та кинув в їхню сторону тротилову шашку. Саме вона і вибухнула.
На щастя, ніхто не постраждав, а 35-річного зловмисника доставили до відділку поліції, де слідчі затримали його на підставі статті 208 КПК України.

1 травня хуліганські дії вчинив ще один миколаївець. Про те, що на вулиці Садовій стріляє невідомий у поліцію сповістили перехожі. На місці події правоохоронці побачили громадянина з автоматом в руках. Його одразу ж затримали, а зброю вилучили. Під час слідчих дій у помешканні зловмисника поліцейські знайшли чотири магазина до автоматичної зброї, понад 140 набоїв та димову шашку.
27-річного чоловіка доставили до відділку поліції, де його затримали на підставі ст. 208 КПК України.
За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ознаками ч. 4 ст. 296 ККУ «Хуліганство із застосуванням зброї», санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі. За процесуальної підтримки окружної прокуратури м. Миколаєва 35-річному затриманому повідомлено про підозру, а стосовно 27-річного чоловіка питання щодо вручення підозри вирішується . Найближчим часом обом зловмисникам будуть обрані запобіжні заходи.

Про це повідомили у відділі комунікації Головного управлінні Національної поліції України в Миколаївської області.