Палата представників Конгресу США схвалила закон про ленд-ліз для України

Коментарi:

Палата представників Конгресу США проголосувала за закон про ленд-ліз для України. "За" проголосували 220 членів Палати представників, "проти" – 205.

Про це повідомляє у Twitter Палата представників Конгресу США.

Закон суттєво полегшує постачання зброї в Україну. Акт про ленд-ліз дає президенту США повноваження допомагати країні, чия оборона визнається життєво важливою для його країни, без попередньої оплати.

Нагадаємо, Сенат США 7 квітня одноголосно ухвалив законопроект про поновлення програми часів Другої світової війни, яка дозволить президенту Джо Байдену більш ефективно відправляти зброю та інші постачання в Україну на тлі вторгнення Росії.

Цей законопроект тимчасово скасовує деякі вимоги, пов'язані з повноваженнями президента щодо надання чи оренди предметів оборони, якщо предмети оборони призначені для уряду України чи урядів інших країн Східної Європи, які постраждали від вторгнення Росії до України.

У тексті документа йдеться про надання президенту США розширених повноважень щодо передачі або надання в оренду Україні оборонних засобів для "захисту цивільного населення від російського військового вторгнення" та інших цілей.

Після ухвалення акта глава Білого Дому зобов'язаний протягом 60 днів встановити прискорені процедури доставки продукції.

Сенатори швидко підтримали пропозицію, відому як ленд-ліз, оскільки українські військові довели, що можуть відбиватися від російських військ.